Eenzaamheid ten gevolgen van gehoorverlies

Persbericht

Kunstenaar en Klinisch Fysicus Audioloog Dyon Scheijen maakt statement met Tentoonstelling in Museum Valkenburg

Datum: 19 december 2023

Plaats: Museum Valkenburg

In een unieke samenwerking tussen kunst en audiologie zal Dyon Scheijen, gerenommeerd kunstenaar en klinisch fysicus audioloog, een krachtig statement maken over het maatschappelijke probleem van eenzaamheid als gevolg van gehoorverlies. De tentoonstelling, gehouden in het Museum Valkenburg, belicht het sociale isolement waar velen mee te maken krijgen door gehoorverlies.

Met behulp van akoestisch absorberende kunstwerken, kleurrijke vlakken die zowel de akoestiek als de visuele ervaring in een ruimte verbeteren, wil Dyon Scheijen de aandacht vestigen op het belang van gehoord en gezien worden. Abstracte kunstobjecten bieden de kijker de mogelijkheid om vanuit hun eigen verbeelding verhalen en emoties te ontdekken.

“Kunst is niet alleen een visuele ervaring, maar ook een krachtig middel om communicatie en begrip te bevorderen,” zegt Dyon Scheijen.

De tentoonstelling daagt bezoekers uit om het verhaal te delen, waarbij de kunst fungeert als katalysator voor gedeelde emoties. Dyon Scheijen benadrukt het belang van luisteren, gehoord worden en de kern van menselijk contact.

In een bijzondere wending streeft Dyon Scheijen ernaar om een meesterwerk uit de tentoonstelling te veilen, waarbij de opbrengst ten goede komt aan vier stichtingen binnen de audiologie: Stichting Hoormij, Stichting Usher Nederland, Stichting Ogen en Oren Tekort, en de Stichting Oorfonds. Deze stichtingen verdienen steun om hun waardevolle werk voort te zetten.

De tentoonstelling is niet alleen een visuele ervaring maar ook een oproep tot actie, waar kunst, gehoor en menselijk contact samenkomen om een diepgaand maatschappelijk gesprek te initiëren.

Meer informatie: https://www.museumvalkenburg.nl/persbericht/expositie-dyon-scheijen-horen-zien-en-voelen/

Volgende
Volgende

Geloof en act