Thinking out of the winebox!

Project “Thinking out of the wineBOX” is een kunst project eind 2021 van kunstenaar Dyon Scheijen (Valkenburg). 

Twintig in de basis dezelfde houten wijnkistjes werden door Scheijen onder handen benomen. Afgelopen jaren werd hem de polarisatie in de maatschappij steeds duidelijker en met dit kunst project hoopt Scheijen te laten zien, dat in de kern we allemaal hetzelfde zijn. Sommige hebben dezelfde kleur, anderen een complementaire kleur (rood en groen). 

En zo heeft elk wijnkistje laag voor laag acryl meer body gekregen. Elk kistje verteld zijn of haar eigen verhaal. En als je de tijd neemt om er echt even bij stil te staan, zul je in de details kleine figuren zien. De voorkant van elk kunstwerkje is voorzien van een bladgouden verdikking, die de diepgang vertegenwoordigd. Het gouden randje dat alles zo waardevol maakt.

Unieke exemplaren die zowel aan de binnen- als ook aan de buitenkant zorgvuldig zijn samengesteld. De kenner herkend de signatuur van Scheijen en niet enkel aan de naam op de zijkant, maar ook de structuur in de beschildering op elke kant van de box. 

Als kunstenaar is Scheijen continu op zoek naar nieuwe perspectieven die een verwondering kunnen geven. Zo weet Scheijen op een voortreffelijke manier zijn andere professionele loopbaan als medisch specialist te verbinden met zijn kunstenaarschap. De verbetering van de akoestiek in moderne interieurs met grote akoestisch absorberende kunstwerken van hem zorgen voor een beter spraakverstaan in inrichtingen met veel galm door de meestal harde materialen in het design.

Exclusief nu in samenwerking met Wine it up geeft “Thinking out of the wineBOX” een extra mooi tintje aan dit kunstproject. Hoe mooi dat twee bijzonder mooie bedrijven/producten uit Valkenburg elkaar nu weten te vinden.

Vorige
Vorige

Banaan met ductape

Volgende
Volgende

Gezien en gehoord worden